AFGELAST: Schin op Geul & Geulvallei

AFGELAST: Schin op Geul & Geulvallei

Wanneer

30 mei 2020    
08:00 - 20:30

Waar

Bist afspraakplaats
Parking Bist, 2610 Wilrijk

Evenement type

In de voormiddag bezoeken we de schitterende Orchideeëntuin van Schin op Geul in Zuid-Limburg, iets voorbij Valkenburg. Deze echt wel opmerkelijke tuin van het Nederlandse Staatsbosbeheer laat in een natuurlijke omgeving de in deze streek voorkomende orchideeën zien. De tuin ligt midden in het wondermooie Gerendal. Dit natuurgebied wordt gekenmerkt door de vele hellingbossen, hoogstamboomgaarden, hooi- en weilanden, poelen en heggen, die samen met de hier grazende kudde Mergellandschapen al eeuwenlang voor de mens van betekenis zijn. Landschappelijk gezien is het Gerendal een bijzonder fraai asymmetrisch stiltedal. Je kan je deze morgen dan ook verwachten aan enkele mooie natuurwaarnemingen! Als het mooi weer is picknicken we buiten. Bij slechte weersomstandigheden kunnen we in een lokaal cafeetje terecht.
Na de middagpauze verkennen we de boorden van de Geul in de omgeving van Schin of Geul. Een meer landschappelijke wandeling door deze mergelstreek maar daarom niet minder interessant, waarbij we op zoek gaan naar wat zinkflora. Als we nog tijd over zouden hebben dan rijden we via Eben-Emael, waar we een terrein bezoeken met een prachtige orchideeënpopulatie (Soldaatjes, Bosorchis, …), terug naar huis.

Afspraak: om 8 u. aan de Bist te Wilrijk. We zijn daar terug tegen 20.30 u.. We gaan zeker trachten de wagens goed te vullen (kostendelend vervoer). Het zou fijn zijn als eventuele chauffeurs zich voorafgaandelijk kunnen melden op hugo.waeterschoot@scarlet.be. Totale wandelafstand: 12 km op een volledige dag.

Meebrengen: wandelschoenen, 2 x picknick (en drinken)

Leiding/gids: Hugo Waeterschoot – 0477/33 23 30 – hugo.waeterschoot@scarlet.be