SOVON Landelijke dag 2017 (Ede, NL)

Wanneer

2 december 2017    
07:45 - 19:00

Waar

't Spant afspraakplaats
Boomsesteenweg 335, 2610 Wilrijk

Evenement type

‘De Landelijke Dag is een jaarlijks evenement voor alle vogeltellers en andere actieve natuurliefhebbers in Nederland. Ruim 2000 bezoekers  komen naar de Landelijke Dag die een platform biedt om elkaar te ontmoeten, kennis en ervaring uit te wisselen en nieuwe mensen te  betrekken bij het onderzoek naar vogels’. Dat is de aankondiging van SOVON Vogelonderzoek Nederland zelf, maar ARDEA ontdekte al 4 jaar geleden dat dit ook geldt voor Vlaanderen. Wat de Nederlandse vogelonderzoekers op zo’n dag presenteren in mooi geïllustreerde praatjes (korte lezingen van 15 à 25 minuten) over vogels is indrukwekkend. Een dag vol voordrachten met topsprekers uit de wereld van vogelonderzoek (Nederland,UK en vaak ook België…) en meer dan 80 stands met boeken, optiek, reizen en vogelorganisaties. Hoe het precies zit met de opkomst van de Bijeneters, de achteruitgang van de Zomertortel, de aanpak van exotische ganzensoorten, Dwergsterntjes in Zeeland, de redding van de Grauwe kiekendief… ? Het zijn maar enkele losse grepen uit de tientallen onderwerpen van de voorbije jaren. Het inspireert ons als vogelwerkgroep bij de opzet van lokaal onderzoek en projecten, en het motiveert om te zien hoe grondig de aanpak, hoe groot het draagvlak en hoe zinvol het vogelonderzoek kan zijn. En ben je op zoek naar dat éne net nieuwe of stokoude vogel- of natuurboek, een idee voor je volgende natuurreis of wil je alle optica-merken eens grondig vergelijken? Hier moet je zijn!
Praktisch: op het moment van dit schrijven is het programma van de ca. 40 lezingen, verspreid over 5 congreszalen in één groot hotel-congrescentrum, nog niet bekend maar het zal vast en zeker wel weer de moeite worden. Het gedetailleerd programma wordt eind september bekend gemaakt op de website www.SOVON.nl.
Deelname (toegang) kost 10 euro, vooraf over te maken naar Sovon (samen met het digitaal aanmelden als bezoeker, ook via die website vanaf eind september). Dit moet iedere deelnemer zelf doen (Dus niet via Ardea). Niet vergeten je deelnemingsformulier te printen en mee te nemen. De SOVON Landelijke dag 2017 gaat door op locatie ‘De Reehorst’, in Ede. Ede ligt in de driehoek Arnhem-Apeldoorn-Amersfoort, vlakbij de Wageningse Universiteit en de Hoge Veluwe. Misschien inspirerend om er een lokaal weekendje van te maken? Het programma vangt aan om 9.30 uur en eindigt rond 16.30 uur ter plaatse. Enkele ARDEA-medewerkers zullen zeker weer deelnemen en rijden dan samen vanuit Wilrijk. Er kunnen steeds nog enkele mensen mee, zeker voor wie ons op tijd verwittigd.
Afspraak: vertrek om 07.45 u. aan ’t Spant, Boomsesteenweg 333, Wilrijk. Terug in Antwerpen omstreeks 19.00 uur. Deelname in de vervoerskosten à 0,07 eur/km. Zin om mee te gaan? Mail voor 25 november 2017 naar Joris Van Reusel (ardea@jupiter24.be).