Steltloperstocht Zeeland (NL)

Steltloperstocht Zeeland (NL)

Wanneer

13 augustus 2017    
08:00 - 19:00

Waar

't Spant afspraakplaats
Boomsesteenweg 335, 2610 Wilrijk

Evenement type

ARDEA neemt je op deze zomerklassieker weer mee naar de beste steltlopersplekjes van Zeeland. Op dit moment van het jaar is voor vele steltlopers de terugtrek naar het zuiden al volop aan de gang, maar de meeste dragen hun kleurrijke zomerkleed nog. In de slikken van de Oosterschelde vinden ze een rijk gedekte tafel om er ofwel de hele winter door te brengen of om er krachten op te doen voor hun verdere reis, vaak tot diep in Afrika. We kunnen op deze tocht dus veel verschillende (en misschien ook bijzondere) soorten waarnemen van deze elegante vogelgroep op hoge poten en goed leren hoe je ze kan onderscheiden, wat niet altijd gemakkelijk is. Tijdens de steltloperstocht van vorig jaar werden 81 vogelsoorten waargenomen waaronder niet alledaagse als Grauwe franjepoot, Grote zee-eend, Zwarte ooievaar en Zomertortel. Ben je ook benieuwd wat we deze keer in de kijker krijgen ? Kom dan mee genieten van deze boeiende vogelwereld in de waterrijke landschappen van Zeeland.            ’s Middags eten we, zoals gebruikelijk, ons lunchpakket in een lokaal cafeetje.
Afspraak : we vertrekken om 8 uur aan ’t Spant, Boomsesteenweg 333 te Wilrijk en zijn terug in Wilrijk rond 19 uur. Kostendelend rijden (0,07 €/km).
Zonnecrème is soms nuttig, maar voorzie zeker ook een winddichte jas. Bij droog weer volstaan stevige wandelschoenen. Kijker, telescoop en fototoestel zijn aanbevolen.
Gids : Luc Van Schoor – 0494/33 63 09
Leiding : Marc Hofman – 0494/56 01 07 – marc.hofman3@telenet.be