Viroinval-Nismes (kalkstreek)

Viroinval-Nismes (kalkstreek)

Wanneer

17 juni 2018    
07:30 - 21:00

Waar

Bist afspraakplaats
Parking Bist, 2610 Wilrijk

Evenement type

Dambordje

Vorig jaar waren we door de (te) zachte winter iets te laat voor de talrijke orchideeën die deze streek tussen Couvin en Treignes rijk is maar konden we toch tenvolle genieten van het landschap. Dit jaar heeft Koning Winter gelukkig wat harder toegeslagen in februari en hopen we met de datum er precies op te zitten. De zuidelijke hellingen van de Viroinvallei herbergen een thermofiele fauna die in België verder zijn gelijke niet kent. Met een beetje geluk vinden we soms een 10-tal orchideeënsoorten op één dag. De kalkfauna en het landschap zijn op zichzelf reeds overweldigend en vooral sterk afwisselend. Ook dit jaar gaan we op zoek naar vlinderrijke kanten met hopen Dambordjes maar we hopen natuurlijk op de Koniginnenpage en verschillende Parelmoervlinders,…. . We wandelen vandaag wel een behoorlijke afstand (zo’n 12 km) maar de weg is erg goed begaanbaar en de helling zit bij de start. Aangezien het een eindje rijden is (1.45 u.) hebben we er voor geopteerd om er een lange dag van te maken door vroeg te vertrekken en laat terug te zijn zodat we rustig de streek te kunnen verkennen in al zijn verscheidenheid. Daarom nemen we 2 picknicks mee.

Afspraak: om 7.30 u. vertrekken we aan de Bist te Wilrijk (geef gerust een seintje als je er zo vroeg ’s morgens niet geraakt) en we zijn er terug tegen 21.00 u. Kostendelend gezamenlijk vervoer wordt gestimuleerd.

Meebrengen: goede wandelschoenen, flora/verrekijker en voor 2 x picknick en drank (we nuttigen nog wel even een drankje ter plaatse voor we doorrijden).

Begeleiding: Hugo Waeterschoot – 0477/33 23 30 hugo.waeterschoot@scarlet.be