Viroinval

Viroinval

Wanneer

19 juni 2021    
08:00 - 21:30

Waar

Bist afspraakplaats
Parking Bist, 2610 Wilrijk

Evenement type

Vandaag trekken we naar de Viroinvallei, deze streek verveelt nooit (!) en bezoeken we een aantal vindplaatsen van typische kalkplanten. En natuurlijk staan de orchideeën vandaag hoog op het verlanglijstje. De streek herbergt een aantal fossiele koraalheuvels die echte pareltjes zijn op het gebied van kalkflora, met Pyreneese ooievaarsbek, Engbloem en verscheidene orchideeën (o.a. de mooie Hommelorchis) en vele, vele andere. Deze warmteminnende flora trekt natuurlijk ook veel insecten en in het bijzonder vlinders aan. We gaan dus de twee combineren en gaan op zoek naar de Grote weerschijnvlinder en de Grote parelmoervlinder en, wie weet, een Koningspage. Het wordt dus een dag met van alles wat. De langste dagen van het jaar zijn aangebroken; dus tijd voor een lange maar rustige excursie. We keren daarom pas na de avondpicknick terug naar huis waardoor we lang kunnen genieten en ook het verkeer wat vermijden. Daarom gaat deze tocht op een zaterdag door. We wandelen in totaal ongeveer 10 km op de ganse dag zodat we rustig de tijd hebben om dingen te bekijken.

Afspraak: we komen samen op de Bist te Wilrijk waar we om 8 u. stipt vertrekken (we parkeren de wagens wel een beetje verder want op een zaterdag mogen we die hier niet laten staan). We zijn terug rond 21.30 u. en kostendelend vervoer wordt gestimuleerd.

Meebrengen: wandelschoenen, verrekijker, loep, picknick en drinken voor ’s middags en ’s avonds want we eten 2x buiten in de vrije natuur.

Leiding: Hugo Waeterschoot – hugo.waeterschoot@scarlet.be – 0477/33 23 30