Vogelexcursie Linkeroever

Vogelexcursie Linkeroever

Wanneer

4 maart 2018    
08:30 - 18:00

Waar

't Spant afspraakplaats
Boomsesteenweg 335, 2610 Wilrijk

Evenement type

Langs de linkeroever van de Schelde, stroomafwaarts van Antwerpen, is de haven nooit ver weg – maar ligt, dankzij de compensatieplicht bij de voortdurende havenuitbreidingen, ook een snoer van natuurparels. Deze open plassen met rietkragen, natte graslanden, slikken en schorren vormen niet enkel een mekka voor water- en weidevogels maar bieden ook heel wat trekvogels een welkome tussenstop. Vandaag brengen we nog eens een bezoek aan een aantal van deze gebieden, waarbij we het speurwerk naar wat er reilt en zeilt afwisselen met enkele korte wandelingen. Rond deze tijd van het jaar zijn de laatste wintergasten zoals Nonnetje en Blauwe kiekendief hopelijk nog present, maar kunnen we normaal ook al genieten van de eerste lentebodes zoals Zomertaling en Grutto. Het precieze programma zullen we bepalen tijdens de voorbereiding en met behulp van waarnemingen.be, maar potentieel interessante plekken zijn er meer dan genoeg: het Groot Rietveld en de Rietmoerassen bij Kallo; Putten en Drijdijck bij Kieldrecht; de nieuwe natuurinrichting nabij Prosperpolder; de Doelpolder en het Paardenschor … . Tussendoor voorzien we een gezellig cafeetje waar we ons lunchpakket mogen aanspreken. In de late namiddag gaan we waarschijnlijk nog even gluren bij onze noorderburen (Verdronken land van Saeftinghe, slikken bij Paal). Zelfs voor wie deze gebieden al vaak bezocht heeft valt er altijd wat leuks te beleven – en met vele verrekijkers en telescopen zie je gegarandeerd meer dan alleen !
Afspraak: vertrek met eigen wagens (kostendelend à 0,07 euro/km) om 8.30 u. onder het viaduct aan ’t Spant, Boomsesteenweg 333 te Wilrijk. Terug in Wilrijk omstreeks 18.00u. Aansluiten na de middag is mogelijk; contacteer dan ca. een week vóór de excursie de gids/leiding om plaats en uur af te spreken.
Mee te brengen: Verrekijker, telescoop, lunchpakket, ev. vogelgids en fototoestel. Bij droog weer volstaan stevige wandelschoenen.
Leiding: Rudy Van Cleuvenbergen – 03/464 05 57 (‘s avonds) – rudy.vancleuvenbergen@skynet.be
Gids: Wim Roelant – 0477/34 07 21 – roelantwim@gmail.com