Vogelkasten timmerdag

Vogelkasten timmerdag

Wanneer

22 februari 2020    
13:00 - 16:00

Waar

Ingang Fort 7
Legerstraat 40, 2610 Wilrijk

Evenement type

Na een aantal succesvolle timmerdagen maken we deze keer kasten voor Torenvalken en Gierzwaluwen. De Torenvalk heeft een open kast nodig en is vrij eenvoudig te maken. Daar onze voorraad op is maken we hiervoor kasten bij. Voor de Gierzwaluw hebben we nog enkele kasten op voorraad, maar de uitnodigingen van gierzwaluw-liefhebbers om een kast te komen ophangen bij hen thuis lopen aardig binnen. Voor we die kasten hangen gaan we steeds na of de kast niet in de zon hangt en of de windrichting juist is. Pas als alle omstandigheden goed zijn heeft het hangen van een broedkast zin.

We gaan deze keer van start om 13 uur en steken samen de handen uit de mouwen tot een uur of 16. Er is hout en materiaal, maar breng best zelf een schroefmachine, een hamer en wat klein gerief mee. Drankjes en een versnapering voor de vrijwillige helpers zijn voorzien. (Ter info: tijdens de zomer- timmerdag in augustus voorzien we wat meer tijd, en trachten we weer een gezellig moment aansluitend te voorzien).

Afspraak: Fort 7, IJsvogel, Legerstraat 40, 2610 Wilrijk. Start om 13 u. einde rond 16 u. Inschrijven is nodig, via mail naar schild.niels@scarlet.be, met vermelding van naam en het aantal personen.

Coördinatie: Eddie en Niels Schild, Joris Van Reusel.