Vogels spotten aan het Zennegat

Vogels spotten aan het Zennegat

Wanneer

25 augustus 2019    
08:30 - 12:15

Waar

't Spant afspraakplaats
Boomsesteenweg 335, 2610 Wilrijk

Evenement type

Heb je zin om mee vogels te spotten ? Dan is dit een uitgelezen kans !

Het Zennegat aan de samenvloeiing van Dijle, Zenne en Leuvense Vaart is een jong natuurgebied van 65 ha. In dit gecontroleerd overstromingsgebied stroomt dagelijks op het ritme van het getij een beetje Dijlewater het gebied in en uit. Zo krijgen we een wisselend systeem van eb en vloed in het gebied, en ontstaat langzaam maar zeker terug een uniek gebied van geulen en kreken, en slikken en schorren. Voor wateren moerasvogels is dit gebied uitgegroeid tot één van de beste vogelkijkgebieden in de Mechelse regio. Tijdens deze periode kunnen we er tientallen Watersnippen verwachten maar ook andere ‘steltjes’ als Bosruiter, Groenpootruiter of wie weet ook een zeldzamere gast. Het vogellijstje van de voorbije jaren vermeld niet voor niets bijzondere soorten als Porseleinhoen, Velduil, Roodhalsgans, Woudaap, Steltkluut en Poelsnip, om er maar enkele te noemen uit de lange rij van  ‘specialekes’.

Vrijwilligers van Vogelwerkgroep ARDEA brengen hun telescoop mee en zorgen ook voor een extra verrekijker voor wie er nog geen in bezit heeft. De rustige wandeling is ongeveer 4 km over verharde wegen.

Afspraak: we vertrekken om 8.30 u. vanaf de parking aan de Boomsesteenweg 333, Wilrijk (ter hoogte van ’t Spant). Kostendelend samenrijden (0,07 cent/km) Einde ter plaatse rond 12.15 u.

Meebrengen: verrekijker, telescoop, vogelgids, wandelschoenen volstaan bij droog weer.

Gids: Luc Van Schoor – 0494/33 63 09

Leiding: Joris Van Reusel – 0486/83 62 34