Vogeltrek Zeeland

Vogeltrek Zeeland

Wanneer

16 oktober 2022    
08:00 - 17:00

Waar

't Spant afspraakplaats
Boomsesteenweg 335, 2610 Wilrijk

Evenement type

Op de datum van deze tocht zitten we middenin de najaarstrek der vogels. Op dagen met goede actieve vogeltrek kan het dan heel interessant zijn je ergens op een locatie te plaatsen waar trekbanen samenkomen. In Zeeland zijn er zo wel enkele van die plekken. Afhankelijk van de heersende winden de dag zelf en de dagen voordien, mikken we daarom op ofwel het waarnemen van zeevogeltrek (bij overheersend westelijke winden) of landvogeltrek (bij overheersend oostelijke winden). Daarnaast is Zeeland natuurlijk de regio bij uitstek – en dichtbij genoeg voor een dagtocht – om pleisterende (trek)vogels waar te nemen. De diversiteit kan immers heel groot zijn, zowel de laatste zomergasten als de eerste wintergasten toeven half oktober in onze contreien. Kom dus mee en geniet van dit schouwspel!

Inschrijven via ardea@hobokensepolder.be met vermelding van Vogeltrek Zeeland, uw naam, aantal personen, gsm-nummer en e-mailadres.

Afspraak: vertrek met eigen wagens om 8 u. (Kostendelend vervoer 0.1 euro/km) onder het viaduct van Boomsesteenweg 333 Wilrijk, (ter hoogte van ’t Spant) einde ter plaatse rond 17 u.

Meebrengen: verrekijker, ev. telescoop, schoenen en kleding volgens het weer, picknick

Gids/leiding: Wim Roelant 0477/34 07 21 of roelantwim@gmail.com (enkel voor bijkomende info!)

Honden zijn niet toegelaten op onze excursies