Waterpiepers in Hobokense polder

Waterpiepers in Hobokense polder

Wanneer

19 november 2017    
15:45 - 17:45

Waar

Hobokense polder, parking United Caps
Schroeilaan 15, 2660 Hoboken

Evenement type

Sinds enkele jaren worden tijdens de winter de Waterpiepers geteld die overnachten in de rietkragen en wilgenbosjes van de Hobokense Polder. De Waterpieper is een eerder onopvallende zangvogel die broedt in berggebieden in Zuid-Europa en de Alpen en die ’s winters trekt naar lager gelegen gebieden. Dan komt hij in België en Nederland in kleine aantallen voor in het rivierengebied. De slaapplaats in de Hobokense Polder is dus een vrij bijzonder fenomeen en is daarom goed op te volgen. Hoe gaan we te werk? We tellen liefst simultaan met meerdere kleine teams van twee à drie waarnemers op verschillende plekken. Er is bij elk team een ervaren ‘kenner’ en via gsm houden ze onderling contact om de slaaptrek te kunnen volgen. Deze telling gaat door in de late namiddag en vroege avond en loopt tot de schemering.
Aanmelden vooraf per mail of telefoon is nodig om de teamwerking te kunnen organiseren. Bij slecht weer kan deze telling worden uitgesteld naar een latere datum.

Afspraak: 15.45 u. aan de ingang van Hobokense Polder aan de Schroeilaan te Hoboken, dat is achteraan op de autoparking van bedrijf United Caps. We eindigen rond 17.45 u.

Aanmelden via mail: Ardea@hobokensepolder.be

Meebrengen: verrekijker, warme kledij, laarzen of waterdicht schoeisel en schrijfgerief.

Gids: Luc Van Schoor – 0494/33 63 09