Winteravond : Diepzee

Wanneer

9 december 2017    
20:00 - 22:15

Waar

Districtshuis, Bist 1
Districtshuis, Bist 1, 2610 Wilrijk

Evenement type

Winteravond :  ONGEKENDE RIJKDOMMEN VAN DE DIEPZEE

Vandaag verdiepen we ons op de wonderbaarlijke wereld van de diepzee! Wij kennen wat er op aarde en in de lucht gebeurt, maar de wereld duizenden meters onder water is een heel andere wereld ! Kom het ontdekken op deze meer dan merkwaardige en buitengewone voordracht !

Vanavond hebben we de eer en het geluk een meer dan bijzondere spreker aan het woord te hebben Professor Dr. Ann Vanreusel, hoofd van de onderzoeksgroep Marine biologie van de Universiteit van Gent. Ze doceert er in de opleiding biologie en ze geeft interuniversitaire opleiding in wetenschappen over oceanen en meren en het management ervan. Tevens is ze, als unicum in Vlaanderen, betrokken bij vooral grootse Europese projecten. Daardoor heeft ze al meer dan 170 wetenschappelijke publicaties op haar naam staan.

Zij licht vanavond slechts een tipje van de sluier op en ze zal, als experte, zich waarschijnlijk moeten beperken tot benthos (bodemdieren), poly-metallische-knollen-gebieden, extreme marine omgevingen, onderzeese canyons,  koud water koralen, koude methaan bronnen, polaire diepzee en antarctische kustsystemen en hoe al die deelgebieden het totale marine ecosysteem wereldwijd aansluit op onze bovenzeese inzichten.

Pas dan zult u ten volle inzien dat onze planeet ten onrechte “Aarde” heet ! en zult u onze wereld helemaal anders gaan inschatten !

Afspraak : Districtshuis, Bist 1, te Wilrijk

Bijdrage in de onkosten : €2

Aanvang om 20 uur ; einde rond 22u15

Begeleiding :  Erlend Hansen – 0472 782 058 – erlend.hansen@skynet.be

Hugo Waeterschoot – hugo.waeterschoot@scarlet.be