World Clean Up Day, 2020

Sinds maart 2020 wordt ons leven voor een groot deel bepaald door covid19. Natuur dichtbij is op de voorgrond gekomen en velen onder ons hebben mooie stukjes natuur ontdekt in onze eigen gemeente. De Edegemse Beekvallei is een pareltje dat velen onder ons allicht tijdens corona hebben ontdekt. Het wordt een stukje natuur voor ons allemaal, waar bloemen in het veld voor bijen en vlinders, bomen voor zuurstof, woongelegenheid voor oa. amfibieën en vogels, en een plekje natuur voor ieder van ons om van te genieten en waar we tot rust zullen kunnen komen.

Samen met het genot om meer te kunnen wandelen/fietsen in onze mooie gemeente, verschijnt er helaas ook her en der meer zwerfvuil. Naast de gebruikelijke, helaas triestige dumping van blikjes, petflesjes, zakjes huisvuil!, komen er nu ook nog wegwerpmondmaskers en wegwerp handschoenen bij.

Op 19 september is het World Clean Up Day. Wij hebben met NPZR Amfies Edegem hier meteen van bij het begin aan meegewerkt en ook dit jaar willen wij alle inwoners van Edegem uitnodigen om samen onze gemeente zwerfvuil vrij te maken. Corona indachtig maken we er geen grootscheepse actie van. Toch willen we jullie allemaal, in groepjes, of alleen, uitnodigen om op zaterdag 19 september, vanaf 10:00 deel te nemen aan de World Clean Up Day. Start is in de Archimedeslaan 44 Edegem, om 10:00 waar je materiaal kan komen afhalen (coronaproof). Einde van de actie is om 16:00, tegen dan moet al het materiaal binnen geleverd zijn. Ieder kan voor zichzelf een stukje kiezen in onze gemeente dat echt aan opruiming toe is. We noteren bij de startplaats welk stukje je wil ‘aanpakken’ en dat komt mee in het totaal van de World Clean Up Day via Mooimakers.

Wij hopen in ieder geval op een grote deelname van onze inwoners. Graag tot dan!
Vriendelijke groeten,
Kris Vos, voor Amfies Edegem, Natturpunt Zuidrand Antwerpen.