Bustocht – Ardennenwandeling Lessevallei

Bustocht - Ardennenwandeling Lessevallei

Wanneer

1 mei 2022    
08:00 - 19:30

Waar

Bist afspraakplaats
Parking Bist, 2610 Wilrijk

Evenement type

De Lesse heeft door de tijd heen zich een weg gebaand doorheen de smalle kalkstreek die de Condroz van de Ardennen scheidt. Het is precies dit raakvlak van geologische lagen dat deze streek biologisch zo interessant maakt. Er komen heel wat speciale planten voor zoals de Bolletjeskers, de Gele anemoon en de Wilde judaspenning, de laatste zelfs erg uitbundig en de Zoete kers zorgt voor witte plekken in het bos.
Rond deze periode staan de meeste van deze (late) voorjaarsplanten in bloei, denk maar aan velden Da
slook … en misschien ook al wel de eerste Mannetjesorchissen. De vele stenen in de Lesse zijn ook een uitgelezen uitkijkplek voor de Grote gele kwik of de Waterspreeuw (foto © Rudy Vansevenant). Kortom een prima periode voor een stevige (12 km), maar niet moeilijke, wandeling doorheen een erg pittoresk en mooi landschap. Mijn inziens één van de mooiste wandelingen die je in deze periode van het jaar in de Ardennen kan doen. Na de wandeling rijden we terug met de trein al duurt dat maar enige minuten.

Meebrengen: stevig schoeisel, verrekijker, picknick en drinken want we eten buiten in de vrije natuur. Vertrek: de bus vertrekt op de Bist te Wilrijk om 8 u. stipt. Bij normaal verkeer zijn we terug rond 19.30 u.

Inschrijven door vòòr 25 april 20 €/persoon (of max 60 €/gezin) te storten op rekeningnr. BE17 2300 0442 3321 van Natuurpunt Zuidrand, met vermelding van: Lesse, je naam, aantal deelnemers en GSM nummer.

Gids: Hugo Waeterschoot – hugo.waeterschoot@scarlet.be – 0477/33 23 30