Lovenhoek

Lovenhoek

Wanneer

8 mei 2022    
08:00 - 12:30

Waar

't Spant afspraakplaats
Boomsesteenweg 335, 2610 Wilrijk

Evenement type

Lovenhoek is een natuurgebied van meer dan 145 hectare met een verrassend aanbod van veel verschillende leefgebieden voor planten en dieren. Tijdens deze prachtige voorjaarswandeling nemen we jullie mee door de vallei van de Molenbeek, die hier nog sterk kronkelt. In de vochtige, halfopen vallei wisselen moerasvegetaties en verspreide bomen en struiken elkaar af. De talrijke voorjaarsbloeiers geven kleur aan de statige oude loofbossen: Sleutelbloemen, Bosanemonen en Bosviooltjes.

Ook heel wat vogels voelen zich hier thuis, zoals Buizerd, Sperwer, zelfs de Oehoe is hier meerdere malen gezien. De Zwarte, Groene, Kleine, Middelste en Grote bonte specht zijn hier allen aanwezig. Tijdens de schemering is de mysterieuze Houtsnip regelmatig waar te nemen. Sprinkhaanzanger, Blauwborst en IJsvogel broeden in het gebied. In de vochtige broekbossen en de depressies met veel kwelwater bloeit onder meer Waterviolier. Overal in het gebied voelen Reeën zich thuis. Ook de Bever laat hier en daar zijn sporen na. Wil je graag deelnemen, stip dan 8 mei aan in je agenda.

Inschrijven: via ardea@hobokensepolder.be met vermelding van Lovenhoek, uw naam, aantal personen, gsmnummer en emailadres.

Afspraak: Om 8 u. aan het Spant, Boomsesteenweg 333, Wilrijk of om 8.30 u aan de kerk van Pulderbos. Kostendelend rijden (0.07 euro/km). Daarna begeven we ons met de wagens richting Lovenhoek waar we de wagens achterlaten. Einde van de wandeling voorzien om 12.30 u.

Meebrengen: Verrekijker, telescoop, vogelgids, fototoestel, schoeisel: zowel wandelschoenen als laarzen voorzien (ter plekke wordt beslist wat het meest aangewezen zal zijn)

Kosten: Kosten delend rijden (0.07 euro/km)

Gids/leiding: Erik Raes – 0472/80 71 13 (na kantooruren) / Luc Van Schoor – 0494/33 63 09
Honden zijn niet toegelaten op onze excursies