Ezemaal en omgeving

Wanneer

12 mei 2018    
11:45 - 17:00

Waar

't Spant afspraakplaats
Boomsesteenweg 335, 2610 Wilrijk

Evenement type

We vertrekken vandaag naar Ezemaal ter verkenning van het Haspengouwse plateau en de vallei van de Kleine Gete. Voor velen is dit waarschijnlijk een minder bekende streek. Het land is een erg heuvelachtig landbouwgebied. Onze gids Jules Robijns is al jaren op zijn eentje actief in de herbebossing van stukken landbouwgrond. Jules geeft ons onderweg wat uitleg over o.a. flora en fauna, geologie, het plan Grauwe kiekendief, akkerflora en een verhaal van de Rivierdonderpad in een zuivere beek. Ook krijgen we een klein overzicht van belangrijke veldslagen die hier uitgevochten werden en informatie over de eerste landbouwers van België die hier gevestigd waren. Diegenen die er vorige keer bij waren kunnen getuigen dat op stap gaan met Jules een waar plezier en zeer leerrijk is!

Afspraak: we vertrekken stipt om 11.45 u. met eigen wagens aan ’t Spant te Wilrijk (Boomse steenweg 333) en dit met kostendelend vervoer. Bij aankomst eten we eerst onze boterhammetjes op in een lokaal cafeetje. Einde ter plaatse omstreeks 17.00 u.

Mee te brengen: picknick (drank verbruiken we in het café), verrekijker, loepje, veldgidsen, laarzen bij nat weer (anders volstaat stevig schoeisel)

Gids: Jules Robijns

Leiding: Lucy de Nave – 03/237 99 52 of 0485/71 73 48 (enkel op de dag zelf bereikbaar)