Fortengordel

Fortengordel

Wanneer

20 mei 2018    
10:00 - 17:00

Waar

Ingang Fort 7
Legerstraat 40, 2610 Wilrijk

Evenement type

Vandaag, op Pinksterzondag, is het weer zover en opent Fort 7 te Wilrijk opnieuw en voor iedereen gratis haar deuren, samen met een 25 tal andere forten in de provincie Antwerpen. Het thema is dit jaar wel speciaal: VREDE. Best logisch als je weet dat 100 jaar geleden “den grooten oorlog” eindigde die vooral in België verschrikkelijk had huisgehouden. Fort 7 geeft aan deze opendeurdagen gewoonlijk een meer speciale invulling dan de andere forten. Zo ook vandaag! Het thema gebied om meer aandacht te hebben voor het Fort in zijn omgeving.

A. Historisch programma Fort 7.

  1. Een gegidste monumentwandeling met op het einde een korte introductie op “ de Grote Oorlog in Antwerpen”.
  2. Aansluitend volgt een dia-montage van +/- 10 minuten met als thema 100 jaar Vrede en gefocust op Antwerpen en met aandacht voor:
  • oorlogslachoffers: militairen en burgers.
  • het slagveld: wapens, bunkers en loopgraven,….
  • “nooit meer oorlog”: herdenking en monumenten
  • vrede anno 2018: diversiteit, hoop, spanning.

3. Wij presenteren een nieuwe fototentoonstelling met vele, prachtige fotos die de sfeer van het fort in de natuur vredig voorstellen. Je wordt er vast en zeker stil van.

B. Fort 7 Natuur.

Alhoewel wat minder op de voorgrond vandaag, kan je ook ter plaatse een gegidste natuurwandeling meemaken waar we de natuur waarden van dit reservaat even tot zijn volle recht laten komen.

Beide wandelingen duren ongeveer een uur waarvoor je ter plaatse kan inschrijven. Wil je niet aansluiten bij een gegidste wandeling… dan kan je ook een vaste omloop volgen, weliswaar zonder deskundige uitleg. En voor kinderen… is “natuurlijk” er een aangepast “natuur”-programma.*

Tot slot kan je rustig bekomen in ons “natuurcafe” waar je een gezond hapje en natje kan nuttigen. Een geheel programma in een rustige en duurzame stijl dus. We nodigen je alvast uit om met je ganse vriendengroep of familie naar Fort 7 te komen…alleen de hond mag niet mee. Kom je met de fiets dan hebben we een speciale parkeerruimte voor je voorzien. De wagen laat je best achter op de parking van het crematorium (ingang hoek Legerstraat en Jules Moretuslei). Met de bus (141-33-22) geraak je er ook vlot. Tussen 10 u. en 17 u. kan je starten en we sluiten om 18 u.

Een kleine hint: in de voormiddag is het beduidend rustiger en komt “alles” beter tot zijn recht en moet je minder of niet wachten voor de wandelingen. Je kan dan op de middag aansluiten voor een gezonde hap.

Kom met de fiets er is aan de ingang een parking voorzien.

Voor mensen die niet die mogelijkheid hebben kunnen de wagen parkeren op de parking van het crematorium.