LAV 2018

LAV 2018

Wanneer

17 februari 2018    
18:30 - 22:30

Waar

Franciscuszaal, Groenstraat 46 Mortsel
Groenstraat 46, Mortsel

Evenement type

Jaarlijks bezorgen we jullie een overzicht van het reilen en zeilen van onze afdeling, een formule die we vorig jaar in een gesmaakt nieuw kleedje hebben gestoken. Deze gezellige maar ook leerzame avond gaat ook dit jaar door in de mooie nieuwe zaal van de Arkgemeenschap naast het kasteeltje van de Windhoek op de grens van Mortsel met Hove, vlakbij de Mechelse steenweg. Prachtig gelegen in een bosje en bovendien makkelijk te bereiken met de wagen. Parkeergelegenheid op de parking vooraan of in de omliggende straten. Of met het openbaar vervoer (bus 50-51-90-91… stoppen allemaal binnen de 200 meter en tram 7 en 15 op 800 meter). De spandoek van natuurpunt zal de ingang aanduiden.

Vorig jaar kondigden we aan dat 2017 een groooote uitdaging zou worden vooral omdat we hoopten om het Uilenbos te kunnen kopen. Nu, dat is gelukt en mogelijks… nog meer ook. Er hangt letterlijk nog meer in de lucht vandaag…maar je zal moeten aanwezig zijn om hier meer over te weten te komen.

Vanavond bieden we je verder: een overzichtje van hoe onze afdeling 2017 is doorgekomen en enkele belangrijke activiteiten en prioriteiten voor onze werking in 2018. Wat toelichting met foto’s van het Uilenbos en het splinternieuw ingerichte Frijthout, zullen zeker niet ontbreken… voor velen misschien een eerste kennismaking. In 2018 is het tevens 100 jaar geleden dat de 2de wereld oorlog beëindigd werd, wat hierdoor het thema wordt voor de Fortengordeldag in mei. Niet meer dan logisch dat we onze collega’s historische gidsen even aan het woord laten. Verder is 2018 opnieuw een verkiezingsjaar en hebben we als bestuur een wensenlijstje klaargemaakt voor de gemeenten waar we actief zijn (Edegem en Hove) en het district Wilrijk. We laten je er mee kennismaken. Gedurende het korte formele deel bevestigen we het bestuur en geven we een inzicht rond de “financiële schulden” die we door de aankopen zo spoedig mogelijk wensen te delgen.

En …natuurlijk met veel foto’s tijdens de kaasmaaltijd waarbij je kan genieten van een babbel met de buren, andere eensgezinden… De opbrengst van vandaag gaat integraal naar het aankoopproject van het Uilenbos. We vragen geen vast bedrag voor deze kaas- en wijngeneugten. Je kan/mag dus je eigen bijdrage bepalen*, we geven je enkel een richtwaarde van de aankoopprijs, die bedraagt 11 euro (inbegrepen 2 glazen wijn/water).

Graag je deelname bevestigen via mail aan Erlend Hansen (erlend.hansen@skynet.be) of per SMS op 0472/78 20 58 voor 10 februari i.v.m. een juiste inschatting van de aankopen. Je komt toch vast en zeker, niet !

*giften boven de 40 € zijn fiscaal aftrekbaar mits gestort op Rek. n° BE56 2930 2120 7588 van Natuurpunt Mechelen met vermelding “Gift Fondsnummer F-04008 Grote Boshoek-Project Uilenbos”. Een belastingsattest volgt in 2019