Volzet: Nacht van de steenuil

Volzet: Nacht van de steenuil

Wanneer

26 maart 2022    
18:30 - 21:00

Evenement type

Voor de vijfde keer organiseert Ardea’s Roofvogel & Uilen werking (ARUW) een info avond met fietstocht in het kader van de nationale Nacht van de Steenuil, dit keer terug in samenwerking met de Milieu- en Natuurraad van Hove. Tijdens een beeldrijke voordracht nemen we u mee in de wereld van de uilen die in onze contreien (nog) voorkomen, met speciale aandacht voor de kleinste soort: het steenuiltje. Deze vogelsoort is typisch voor landelijk gebied met knotwilgen en weiden waar paarden of schapen worden gehouden. Ook in ons werkingsgebied zijn er nog enkele geschikte biotopen waar de steenuil voorkomt. Door het plaatsen van geschikte broedkasten, in overleg met lokale boeren of grondeigenaars, krijgen ze meer kansen om te overleven.

Na of voor deze voordracht gaan we met de fiets op zoek naar de echte Steenuilen. Tijdens deze stille en trage fietstocht waar we regelmatig halt houden, hopen we ze echt te horen en zelfs te zien. Er is geen garantie, maar in deze tijd van het jaar is er een grote kans op waarnemingen. Het is even geleden dat we de Nacht van de steenuil konden laten doorgaan door de welgekende reden, maar we doen
toch terug een poging en mits de coronacijfers onder controle blijven moet dit lukken.

Afspraak: te Hove, zaal boven de bibliotheek (naast de kerk). Start: om 18.30 u., einde rond 21u. Deze avond is geschikt voor alle leeftijden.

Mee te brengen: Fiets in rijklare toestand voorzien van licht, veiligheidshesje, eventueel verrekijker.

Inschrijven: voor 24 maart 2022 via een e-mail naar ardea@hobokensepolder.be , met vermelding van Nacht van de steenuil: naam en het aantal personen, graag ook een gsm nummer: kan van pas komen in corona tijden. Let op! max. 30 personen.

Coördinatie: Eddie en Niels Schild

Hugo Waeterschoot – 0477/33 23 30