Spechtenwandeling

Spechtenwandeling

Wanneer

11 maart 2023    
08:00 - 12:30

Waar

't Spant afspraakplaats
Boomsesteenweg 335, 2610 Wilrijk

Evenement type

Vogelminnende lieden denken wanneer ze in een bos komen al eens gemakkelijk aan spechten als typische bosvogels. Zeker in het vroege voorjaar wanneer deze soortengroep al erg actief is met het verwerven en verdedigen van hun broedterritorium, zijn spechten vrij gemakkelijk waar te nemen. Ze gaan dan behoorlijk te keer met hun geroffel en geroep. In het Peerdsbos hebben we kans om verschillende soorten te zien, mogelijk zelfs de 5 soorten die in ons land standvogel zijn! Sinds een kleine 2 decennia komt immers de Middelste Bonte Specht ook vrij talrijk in de Vlaamse bossen voor. Grote Bonte en Groene Specht zouden als de meest algemene soorten niet al te moeilijk mogen te vinden zijn. Ook Zwarte – onze grootste soort – en Kleine Bonte – dan weer de kleinste – zijn al in het Peerdsbos waargenomen. Hoe meer ogen en oren, hoe meer kans we hebben om ze allemaal te ontdekken. Kom dus zeker mee vandaag!

Inschrijven via ardea@hobokensepolder.be (met vermelding van welke activiteit, uw naam, aantal personen, gsm nummer en emailadres)

Afspraak: start om 8 u. op parking aan ‘t Spant op de Boomsesteenweg, Wilrijk. Wie ter plekke wil aansluiten; kan dit aan de parking van Peerdsbos aan de Beukendreef naast de Melkerij rond 8.30 u. Einde rond 12.30 u. ter plaatse. Kostendelend vervoer aan 0.10 euro/kilometer

Meebrengen: verrekijker, telescoop, kledij volgens het weerbericht

Gids: Wim Roelant – roelantwim@gmail.com en 0477 34 07 21

Leiding: Walter De Weger – deweger.walter@skynet.be en 0495 23 77 10