12e herfsttrektellingen Hobokense polder

12e herfsttrektellingen Hobokense polder

Wanneer

30 september 2017    
08:00

Waar

Scheldedijk Hoboken
Scheldedijk Hoboken, 2660 Hoboken

Evenement type

Wat in de herfst van 2006 begon als een eerste ‘proef’trektelling langs de Hobokense polder is mettertijd een verankerde telpost geworden. De eerste jaren als een losstaande natuurpunt-activiteit van een groepje enthousiaste trektellers onder impuls van Luc Van Schoor, sinds 2013 als vaste trektelpost van Vogelwerkgroep ARDEA. De telpost Hobokense polder is één van de actiefste in de rij van een vijftigtal telposten die in Vlaanderen worden aangestuurd door Natuurpunt Studie. Ook tijdens deze herfst zijn we weer present bij de twee zitbanken op de Scheldedijk. Vanaf ‘s morgens vroeg tot ‘s middags worden alle overvliegende vogels genoteerd. En dat kan op sommige dagen spectaculair zijn met duizenden: vinken, leeuweriken, piepers …en af en toe wat ‘specialekes’. We vragen vooral wat extra hulp op de internationale trekteldagen, de Eurobirdwatch op zaterdag 7 oktober – en op zondag 15 oktober, waarop verspreid over ruim 30 landen in Europa en Centraal Azië wordt geteld. Ingeval er op sommige dagen in september, bij gunstige trekomstandigheden, wordt geteld zal dit worden aangekondigd via de ARDEA blog onder ‘trektellen’ http://ardea.hobokensepolder.be/#category0.
In principe wordt er dagelijks geteld van 8 u. tot 12 u. naargelang de weers- en trekomstandigheden. Geef gerust een seintje aan Luc, Walter of Maarten als je wil deelnemen, ook als je twijfelt of de trektelling doorgaat bij minder gunstig weer. Op de ARDEA-blog wordt regelmatig nieuws gepost en op de website www.hobokensepolder.be/trektellen kan je dagelijks de telresultaten volgen. Zoals steeds zijn alle vogelliefhebbers,-sters, van leek tot kenner, zeer welkom. Ook als je nog niet veel van vogels en hun geluiden kent kan dit iets voor jou zijn ! Graag tot kijk op de Scheldedijk !
Afspraak : Scheldedijk Hobokense polder bij de twee zitbanken. Op 5 min. wandelen vanaf Petreoleumkaai (parking) of 10 min. vanaf de trappen einde Scheldelei – Polderstad/Hoboken. Fietsen kan vlot tot op de telpost.
Meebrengen: verrekijker, telescoop, vogelgids, fototoestel, (warme) drank.
Coordinatie: Luc Van Schoor – 0494/33 63 09
Walter De Weger – 0495/23 77 10
Maarten Mortier – 0496/83 98 44