Voorjaarswandeling in het Uilenbos

Voorjaarswandeling in het Uilenbos

Wanneer

25 maart 2018    
10:00 - 12:30

Waar

uilenbos, Lintsesteenweg
Lintsesteenweg, Hove

Evenement type

De wintermaanden zijn uitgeveegd en de zon geeft weer wat warmte. Er zijn nog geen bladeren aan de bomen dus kan de voorjaarsflora volop voor zijn kansen gaan. En… we hebben heel wat voorjaarsflora in het nattere deel van het Uilenbos. Het broekbos langsheen de Lauwerijksebeek herbergt een mooie populatie aan voorjaarsplanten waaronder het Muskuskruid, sleutelbloemen, Gevlekte arondskelken, Gele gevlekte dovenetel en grote oppervlaktes Bosanemoon. Je mag je aan een uitbundige bloei verwachten, al hangt dat natuurlijk wel een beetje af van de weersgesteldheid in maart. Door het ontbreken van de bladeren kunnen we makkelijker de reeën bewonderen, wat soms mooie taferelen oplevert. Maar ook de vogels laten van zich horen in dit seizoen? Letterlijk dan wel ! Spechten en Boomkruipers zijn actief en bakenen luidkeels hun territorium af. Voor elk wat wils dus in dit seizoen.
Afspraak: we komen bijeen om 10.00 u. aan de start van het wandelparcours in het Uilenbos aan de Lintsesteenweg (juist voor nummer 461), aan het infobord (zie plannetje). Er is een fietsparking ter plaatse en de auto kan je kwijt 100 m verder aan de weg naar het waterzuiveringsstation. Einde omstreeks 12.30 u.
Meebrengen: hoge stapschoenen of beter nog laarzen zijn aangeraden en neem zeker en vast ook een verrekijker mee als je hiervan de gelukkige bezitter bent.
Voor meer info: Uilenbos@zuidrand.be
Gidsen: Uilenbosteam (Hugo, Gerd, Lucy en Nicole)